Apulië, in de hak van Italië, is een ongerepte, weinig toeristische regio van Italië met weidse landschappen, ongeschonden natuur en charmante dorpjes. U verblijft op een unieke locatie in de Masseria Montenapoleone. De Vespa werd populair na de Tweede Wereldoorlog door de behoefte aan een eenvoudig transportmiddel… en dat is het ook! Bovendien het toonbeeld van Italiaanse elegantie.

Hotel Victor Country House

Een oude, eenvoudige masseria uit de 19de eeuw op een uitgestrekt domein werd volledig heringericht in een combinatie van oud en nieuw met opvallende kleuraccenten. Er werd gebruik gemaakt van natuursteen, hout en smeedijzer, die een modern karakter uitstralen dankzij een eigen­zinnig kleurenspel van blauw, oranje, groen en paars.

Programma

Dag 1: aankomst op de luchthaven en check-in in het hotel in Alberobello.
U kunt Alberobello, de stad van de trulli, bezoeken. Dit zijn witgekalkte stenen huisjes, gebouwd zonder mortel, met conische daken van kalkstenen pannen.

Dag 2: tour van de mooiste grotten (95 km). Alberobello – Grotte di Castellana – Conversano – Mola di Bari – Polignano – Monopoli – Alberobello
U rijdt naar de grotten van Castellana met sprookjesachtige ondergrondse gangen, die worden beschouwd als een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Apulië. Vervolgens gaat het naar Conversano, waar het massief middeleeuws kasteel de stad domineert. Daarna rijdt u de Adriatische Zee tegemoet in Mola di Bari, met zijn mooie kustpromenade. Polignano is een klein dorpje op de rotskliffen met een mooi kiezelstrand tussen de rotsen. In Monopoli kan u een boottochtje maken, of lekker eten of een terrasje doen op de Piazza Garibaldi.

Dag 3: Ostuni tour (117 km)
Pezze di Greco – Alberobello – Impalata – Capitolo – Savelletri – Torre Canne – Ostuni – Cisternino – Pezze di Greco
Via Impalata naar de kust in Contrada Capitolo. Vervolgens naar Marina di Ostuni, waar u kan genieten van een van de helderste stukjes zee in Italië. Terwijl u langs eeuwenoude olijfbomen rijdt, gaat de tocht verder richting Ostuni, ‘de witte stad’, die zich lijkt vast te klampen aan de heuvel. En als u langs de smalle straatjes naar de top wandelt, kan u soms een glimp van de zee opvangen. Op de terugweg rijdt u nog door de dorpjes Cisternino en Locorotondo.

Dag 4: Trulli tour (121 km)
Pezze di Greco – Alberobello – Martina Franca – Ceglie Messapica – Grottaglie – Martina Franca – Locorotondo – Pezze di Greco
Eerste stop is Martina Franca, waar het historisch centrum zich kenmerkt door zijn schitterende barokstijl. U vervolgt uw weg naar Ceglie Messapica, zetel van de internationale school voor de mediterrane gastronomie. Via Villa Castelli bereikt u Grottaglie, befaamd voor de keramiek. Maak even tijd en bezoek een van de ateliers, die zijn gevestigd in de Quartiere delle Ceramiche.

Dag 5: Gravine Tour (156 km)
Pezze di Greco – Alberobello – Massafra – Palagianello – Mottola – Alberobello – Pezze di Greco
Het thema is vandaag natuur. U rijdt een ongewoon landschap tegemoet met
canyons, die hier de ‘Gravine’ genoemd worden. In Massafra, het Italiaanse
Cappadocië, kan u enkele landelijke kerkjes bezoeken, verspreid in de natuur. Verder naar Palagianello waar een kasteel het landschap domineert. Op de terugweg een stop voorzien in Mottola met zijn traditionele witte huizen. Slenter langs de vele pleintjes, rendez-vous van de lokale bewoners.

Dag 6: einde van de rondreis. Mogelijkheid tot verlenging in een van onze hotels.

Inbegrepen

  • 5 nachten in hotel Victor Country in Alberobello
  • 5x ontbijt
  • 4 dagen gebruik van een Original Vespa Piaggio 125 cc met automatische versnellingen (1 vespa voor 2 personen)
  • levering van de Vespa in uw hotel
  • onbeperkt aantal km
  • helmen
  • technische uitleg + gratis technische assistentie (enkel in de regio van het voorgestelde programma).
  • Roadbook van de voorgestelde tours met tips i.v.m. de bezienswaardigheden in het Nederlands en het Frans
  • Verzekering aansprakelijkheid, diefstal en brand met franchise van € 350 (diefstal)

Offerte op maat
Wilt u ook elegant toeren op een Vespa?  ik maak graag voor u een maatwerk offerte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *