Unieke kans met Oceania Cruises
Gelijk bij de eerste stap aan boord van  de Insignia van Ocenia Cruises viel mij de bijzondere sfeer op; de rust, het vriendelijke personeel, de kwaliteit, het gevoel dat alles klopte. Alle verhalen over de goede keuken werden  bevestigd tijdens de uitgebreide lunch.
Later in het jaar  kreeg ik een uitnodiging om deel te nemen aan een webinar van Oceania Cruises, een intensieve online training over alle ins & outs van de rederij. De sessies werden afgesloten met een aantal vragen. Onder alle deelnemers die alle vragen goed beantwoord hadden werd als kers op de taart nog een 8-daagse cruise verloot. Met veel plezier en interesse heb ik de sessies gevolgd en was dat laatste, de gratis cruise, al snel vergeten totdat ik in augustus gebeld werd door Oceania Cruises dat ik de gelukkige winnaar was.
Ik mocht een 8-daagse cruise uitzoeken naar keuze op basis van een Veranda Stateroom Conciërge Level.

Tijdens mijn scheepsbezoek aan de Marina (1250 passagiers) Amsterdam werd de prijs officieel aan mij uitgereikt.
Het was best lastig om een cruise uit te zoeken, het aanbod aan vaarroutes is heel divers, een echt luxe probleem.

Adriatic Serenade
De keuze is gevallen op de Adriatic Serenade, een 8-daagse cruise van Venetië naar Rome met de Marina.
Venetië – Split (Kroatië) – Dubrovnik (Kroatië) – Kotor (Montenegro) – Corfu (Griekenland) – Taormina (Sicilië-Italië) en tot slot Civitavecchia (Rome).

Het beste bewaarde geheim ontrafeld
De online training van Oceania Cruises had als titel ‘het best bewaarde geheim van luxe cruises’, ik kreeg de kans het geheim te ontrafelen.
In de titel is niets teveel gezegd, Oceania Cruises mag zich met recht scharen onder de upper premium klasse (net stapje onder ultra luxe). De prijs/kwaliteit verhouding is meer dan uitstekend. Unieke vaarroutes, luxe en elegantie maar zeer ongedwongen sfeer. Alle niet alcoholische dranken zijn inclusief. Voor alcoholische dranken bestaan er speciale pakketten. Voor de specialiteiten restaurants is het alleen noodzakelijk om te reserveren maar er wordt geen toeslag voor gevraagd. Het personeel is goed opgeleid, deskundige en zeer klantvriendelijk.
Heerlijk was de serene rust aan boord, achtergrondmuziek bij het zwembad, geen lawaai.
Kortom Oceania Cruises is een rederij voor levensgenieters, mensen die houden van elegante luxe maar wel in een ongedwongen sfeer. Genieten van de fijnste keuken op zee en mooi (unieke) bestemmingen bezoeken.

Kinderen?
Bij Oceania Cruises zijn kinderen welkom maar er geen speciale faciliteiten voor kinderen en kinderkortingen. Onze kinderen, 13 en 11 jaar hebben desondanks ook genoten van de cruise. Ze hebben niet het gevoel gehad in een keurslijf te zitten, het uitgebreide tafelen hebben ze niet als saai ervaren. Sterker nog, Oceania Cruises staat nu boven op hun lijstje.

Alleen te boeken bij een reisagent
Oceania Cruises wil de kwaliteit hooghouden en is daarom niet direct via internet te boeken, alleen via een reisagent/reisbureau.
Door mijn scheepsbezoeken en het met succes volgen van de training mag ik me nu  VIP Oceania Agent noemen.
Daarnaast heb ik natuurlijk een week lang de service en kwaliteit mogen ervaren tijdens een cruise met Oceania, met enige weemoed gingen we van boord en bekruipt mij tijdens het schrijven van dit blog enig gevoel van heimwee.