Indonesië – Slapen op de drempel van de tempel

Hotel Plataran met uniek uitzicht op Borobudur

Mijn ervaring
Tijdens de studiereis naar Java en Bali met reisorganisatie Van Verre hebben we een bezoek gebracht aan Hotel Plataran. Na een mooie treinreis van Bandung naar Yogyakarta werden we weer door onze chauffeur opgehaald bij het station. Tijdens de rit naar het hotel deden we onze eerste indrukken op van Midden-Java. Naar mate we dichter bij het hotel kwamen werd de weg steeds smaller. We reden door een kampong, mensen langs de weg zwaaiden naar ons. We hadden geen idee waar we uit zouden komen. Het hotel is gelegen tegen een heuvel in een dichtbegroeid gebied. Vanaf het eerste moment hadden we een allemaal het gevoel dat dit een bijzonder plekje was. Voor mij was het 23 jaar geleden dat ik bij de Borobudur was geweest, vanaf het balkon van de kleine en open zag ik de Borobudur liggen, erg indrukwekkend. We hebben hier kunnen genieten van een uitstekende lunch, perfecte bediening en natuurlijk uitzicht op de Borobudur. Vooral de serene rust, het was heerlijk, we wilden graag nog wat langer blijven, maar ook de Borobudur wilden we graag nog van dichtbij bekijken.

Mijn tip
Hotel Plataran is een uitstekend rustmoment tijdens een rondreis Java. Plan dit hotel 1 of 2 nachten in tijdens een rondreis, ik kan het iedereen aanraden.

Nieuw hotel, met een fantastisch uitzicht op de Borobudur. Vanaf sommige kamers ziet u zelfs de tempel liggen.

Ligging
Hotel Plataran, heerlijk rustig gelegen op korte afstand van de Borobudur, behalve uitzicht op de Borobudur heeft u ook uitzicht op de vulkaan Merapi. Op dit moment zijn er 16 kamers en het wordt uitgebreid naar 29 kamers.
Ook vanaf het zwembad heeft u zicht op de Borobudur. De keuken is ook uitstekend, tijdens een studiereis heb ik hier een uitstekende lunch genoten. Naast de standaard kamers zijn er ook Pool Villa’s met eigen prive zwembad.

Activiteiten
Door het hotel worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals tour met paard en wagen en dorpentour. Er zijn ook fietsen te huur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *