Inauguratie cruise met de AIDAPrima

Van 18 tot 21 april 2016 was het dan eindelijk zover, ik was te gast aan boord van de AIDAPrima, het nieuwste vlaggenschip van de Duitse rederij AIDA. Drie dagen lang heb ik het schip kunnen verkennen en ontdekken, de cruise ging van Rotterdam naar het Duitse Hamburg.
Mijn eerste indruk: een ruim schip met veel aandacht voor sportieve activiteiten, wellness en een ruime keuze aan restaurants. Er heerst een gezellige en ongedwongen vakantiesfeer aan boord.

Iedere week vertrek vanaf Rotterdam
Vanaf mei 2016 zal het schip iedere week vertrekken vanaf Rotterdam en vaart dan richting Hamburg, van Hamburg naar Southampton/Londen, richting Le Havre/Parijs en naar Zeebrugge alvorens weer in Rotterdam te arriveren.

Het schip is de bestemming
De route is misschien minder interessant, alhoewel Hamburg en onder ook Southampton verrassende steden kunnen zijn, Hier is de AIDAPrima de bestemming, er is veel te beleven aan boord en ook ideaal voor mensen die voor het eerst een cruise gaan maken. Ander bijkomend voordeel dat het schip iedere week vanaf Rotterdam vertrekt en u geen vliegreis hoeft te maken om de haven te kunnen bereiken.

Cruisen met een glimlach
De schepen van AIDA zijn al van een afstand te herkennen aan de warme rode glimlach. En net zo uitgesproken als het uiterlijk van de schepen is het concept aan boord. Cruisen in clubstijl, oftewel ongedwongen, sportief, dynamisch en informeel. De voertaal aan boord is Duits maar het personeel spreekt ook Engels.

Ook ideaal voor opa’s en oma’s die iets te vieren hebben en de kinderen en kleinkinderen mee op reis willen nemen
De AIDAPrima is voor alle leeftijden, dus ook een ideaal voor een familie-reisje, weer eens wat anders dan een weekje naar een bungalowpark bijvoorbeeld.

Drijvend vakantie paradijs met een indoor Beach Club
De AIDAPrima biedt veel nieuwe faciliteiten. Nieuw is de indoor Beach Club (het dak is UV doorlatend ook bij lage temperaturen een tropische ervaring), een waterparadijs met Lazy River, waar ’s avonds spetterende feesten worden georganiseerd. Ook zijn er verschillende glijbanen, een groot videoscherm en een sportdek met klimparcours. In de winterperiode kunt u er zelfs een rondje schaatsen op een echte ijsbaan waar rondom de kerstperiode een gezellige kerstmarkt wordt gehouden. Inclusief Glühwein!

Een culinaire rondreis en bierbrouwerij op zee
Aan boord kunt u een culinaire rondreis maken met keuze uit maar liefst 12 verschillende (sommige met bijbetaling) restaurants. In de buffetrestaurants is de verzorging semi all-inclusvie en zijn naast de maaltijden de tafeldranken (wijn, bier en frisdrank) inbegrepen. In het Brauhaus worden verschillende bieren gebrouwen van gezuiverd zeewater. Vers van de tap en lekker met een schnitzel met friet!
Voor een intiem diner voor twee biedt gourmetrestaurant Rossini uitkomst.

Aantrekkelijke kinderprijzen
Als 3e en 4e persoon in een hut zijn kinderen van 2 tot 15 jaar op sommige afvaarten gratis of betalen een klein vast bedrag ca. € 200,00.
Zelfs kinderen/jeugd van 16 tot 24 jaar komen in aanmerking voor een vaste lage prijs of krijgen korting als ze alleen in een hut slapen.

Fooien zijn inclusief bij AIDA.

Videoverslag van mijn verblijf aan boord van de AIDAPrima

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *